Haku / ilmoittautuminen

Toteutusmuoto

Toistuvuus

Paikka

Kieli

Laajuus

Diploma in Operations Management – Tuotannon johtamisen koulutusohjelma

Tuotantojohtajan ja tuotannon kehittämisestä vastaavan työkenttä on laaja ja haasteita riittää; miten varmistaa tuotantoprosessin saumaton toiminta, miten pysyä ajan tasalla teknologioista, miten varautua häiriötekijöihin ja hallita kustannuksia?

Diploma in Operations Management (DOM) on laaja operaatioiden ja tuotannon johtamisen koulutuskokonaisuus, jossa syvennät valmiuksiasi kehittää toimintaa ja parantaa tuotannon toiminta- ja kilpailukykyä. Se on suunniteltu tuotantopäälliköille, tuotannon ylemmissä johto- tai asiantuntijatehtävissä työskenteleville tai näihin haastaviin tehtäviin siirtymässä oleville henkilöille, ja sopii hyvin sekä palvelualojen että teollisuuden ammattilaisille. Koska haasteet ja kehityskohteet ovat usein toimialasta ja taustoista riippumatta samankaltaisia, yhteinen koulutus tarjoaa mahdollisuuden organisaatiorajat ylittävien yhteistyöverkostojen syntymiseen ja hyvien käytäntöjen oivaltamiseen.

DOM-koulutus auttaa sinua ymmärtämään tuotannon ja toimitusverkoston dynamiikkaa ja tarjoaa mittavan työkalupakin tuotannon johtamisen joka tasolle. Ohjelmassa opit keinot toiminnallisten muutosten tekemiseen omassa organisaatiossasi jo koulutuksen aikana. Syvennät osaamistasi pitkäjänteisen strategia- ja kehitystyön tekemisessä ja oivallat, miten vältät osaoptimoinnin sudenkuopat. Lisäksi opit uusia keinoja luoda arvoa, saavuttaa taloudellista etua sekä kasvattaa asiakastyytyväisyyttä ja tuottavuutta.

Tuotannon johtamisen koulutuksemme kehittää tulevaisuuden osaajia, jotka ymmärtävät laaja-alaisesti tuotannon johtamista ja tuotantoyrityksen toimintaa sekä kykenevät ratkomaan haastaviakin tuotannon ongelmia nyt ja tulevaisuudessa.

Voit tarvittaessa kerrata ja päivittää tietojasi tuotannonohjauksen perusteista ennen ohjelmaan osallistumista Tuotannonohjauksen perusteet -koulutuksessa.

Lataa esite Ilmoittaudu

Aalto-yliopiston asiantuntijoiden lisäksi koulutusta kanssamme kehittävät Suomen Tuotannonohjausyhdistys ry sekä sadat alumnit.

Aloitus

joulukuu 2025

Hinta:

Muodosta kokonaiskuva operaatioiden johtamisesta tutkittuun tietoon perustuen

Tutustu menetelmiin ja työkaluihin joustavuuden ja tehokkuuden parantamiseksi

Paranna tuotannon osaamista ja kyvykkyyttä liiketoiminnan tavoitteiden saavuttamiseksi

Hyödyt

Koulutus kehittää kykyäsi ymmärtää ja ratkaista tulevaisuuden haasteita sekä löytää ajantasaisia keinoja strategian toteuttamiseksi. Kehitysprojektin avulla pääset tarkastelemaan valittua tuotannon osa-aluetta kattavasti ja löydät ratkaisuja tunnistettujen ongelmien taklaamiseksi. Osallistujat eri toimialoilta varmistavat hedelmällisen keskustelun, joka ravistelee tuttuja tapoja ajatella ja innostaa luomaan uutta.

Hyödyt teoreettisten näkökulmien ymmärtämisestä ja oivallat uusia ideoita ja käytännön sovelluksia.
Muodostat kokonaisvaltaisen käsityksen tuotannonohjauksesta, toimitusverkostoista ja tuotannon johtamisesta.
Vietät aikaa ympäristössä, jossa opit myös toisilta osallistujilta - muilta tuotannon ammattilaisilta eri yrityksistä.

Kenelle? 

Diploma in Operations Management on koulutus kokeneille tuotantopäälliköille, tuotannon ylemmissä johto- tai asiantuntijatehtävissä työskenteleville tai näihin haastaviin tehtäviin siirtymässä oleville henkilöille. Lisäksi koulutus auttaa suunnittelu- ja muissa strategisissa tehtävissä toimivia ymmärtämään tuotannon ja toimitusverkoston dynamiikkaa ja kokonaisuutta.

Aiempiin tuotannon johtamisen koulutusohjelmiin on osallistunut henkilöitä hyvin erilaisilta teollisuuden- ja palvelualoilta. Koska haasteet ja kehityskohteet ovat erilaisista taustoista huolimatta usein hyvin samanlaisia, yhteinen koulutus tarjoaa mahdollisuuden organisaatiorajat ylittävien yhteistyöverkostojen syntymiseen ja hyvien käytäntöjen oivaltamiseen yli toimialarajojen.

Sisältö ja aikataulu

Koulutus sisältää 7 opetuspäivää, joiden aikana perehdyt valittuihin teemoihin asiantuntijoiden johdolla ja ratkot yhdessä opiskelijakollegoiden kanssa teemoihin liittyvä haasteita monipuolisia menetelmiä ja työkaluja hyödyntäen. Päivien aikana pääset keskustelemaan, verkostoitumaan ja oppimaan toisilta.

Opetuspäivien ulkopuolella itsenäisesti suoritettavat soveltavat tehtävät, verkkokurssi ja kirjalliseen aineistoon tutustuminen auttavat sinua laajan kokonaiskuvan muodostamisessa ja opitun käyttöönotossa.

Monipuoliset oppimismenetelmät syventävät oppimista. Opetuspäivien lisäksi kokonaisuuteen kuuluu ennen ja jaksojen jälkeen suoritettavia tehtäviä, opinnäytetyö, kaikutiimityöskentelyä omassa organisaatiossa kollegoiden kanssa, yksi luettava kirja sekä itsenäisesti suoritettava Fundamentals of Supply Chain Management -verkkokurssi.

Toimitusketjun johtaminen -jakso toteutetaan yhdessä Hankintojen johtaminen -koulutuksen kanssa. Osallistujaryhmien yhdistäminen mahdollistaa poikkifunktionaalisen ajattelun ja ymmärryksen lisääntymisen eri toimintojen välillä.

Diploma in Operations Management -ohjelma tarjoaa mahdollisuuden suorittaa myös yksittäisiä opintojaksoja.

Koulutusjaksot

Kouluttajat

Pääkouluttajien lisäksi jaksoilla on mukana yrityspuheenvuoroja.

Lauri Saarinen

Lauri Saarinen on operaatioiden johtamisen apulaisprofessori Aalto-yliopiston tuotantotalouden laitoksella.

 

Hän keskittyy tutkimuksessaan ja opetuksessaan luomaan arvoa analytiikan avulla yritysten operatiivisesta datasta ja on erikoistunut kysymyksiin, jotka liittyvät paikallisen tuotannon arvoon, kansainvälisiin toimitusketjuihin ja prosessien parantamiseen.

Saarinen kehittää uutta sovellettua analytiikan opetusta Aallossa ja hänen opetustarjontaansa kuuluu operaatioiden johtamisen lisäksi toiminnan strategia ja tilastolliset ja kvantitatiiviset menetelmät.

Marja Blomqvist

Marja Blomqvist on konsultti, kouluttaja ja luennoitsija ja toimii opettajana ja tutkijana Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulussa.

Hänen mielenkiinnon kohteita ovat globaalit tuotantoverkot, toimitusketjujen hallinta, tuotannon johtaminen, tuotantojärjestelmät, Lean-ajattelu, palvelutuotanto, prosessijohtaminen, prosessien kehittäminen sekä organisaatioiden oppiminen.

Blomqvist on ollut konsulttina ja osakkaana QDC Business Engineering Oy:ssa vuodesta 2005.

Timo Seppälä

TkT Timo Seppälä toimii operaatioiden johtamisen yliopistonlehtorina Aalto-yliopistossa sekä johtavana tutkijana ETLA:ssa.

Timo Seppälän tutkimuskohteita ovat tämän hetken globaalit ilmiöt kuten digitalisaatio, alustatalous sekä globaalit arvoketjut, strateginen johtaminen ja yritysten kansainvälistyminen.

Max Finne

Max Finne toimii apulaisprofessorina tieto- ja palvelutalouden laitoksella Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Finne on erikoistunut tuotantotoiminnan, projektien ja toimitusketjun johtamiseen. Finnen erityisosaamisalueina on palvelullistaminen, teollisuus 4.0, palveluiden johtaminen, organisaatioiden välinen yhteistyö, oppimisanalytiikka ja käännetyt oppimismenetelmät (flipped learning).

Finne on tehnyt tiivistä tutkimusyhteistyötä monen yrityksen kanssa, muun muassa ABB, Costain, Finnair, Fujitsu, KONE, NCC ja Skanska. Finne on myös voittanut arvostetun Nigel Slack Teaching Innovation Award -palkinnon vuosina 2015, 2016 ja 2018 innovatiisten ja kiinnostavien opetusmenetelmien ansiosta.

Teemu Malmi

Teemu Malmi toimii laskentatoimen professorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Professori Malmin erityisosaamisalueita ovat johtamisjärjestelmät, strategian toimeenpano ja kannattavuuslaskenta. Hänen tutkimuksiaan on julkaistu alan kansainvälisissä lehdissä kuten Journal of Management Control, Management Accounting Research ja European Accounting review.

Malmi opettaa säännöllisesti useissa johdon koulutusohjelmissa ja on toiminut konsulttina useille eri yrityksille muun muassa seuraavilta aloilta: IT, elektroniikka, energia, rahoitus, elintarvike, terveydenhuolto, media, metalli, liikenne/kuljetus. Hänellä on myös kokemusta julkisella sektorilla työskentelystä, kuten ministeriöistä, kunnista ja sairaaloista.

Teemu Malmilla on kauppatieteiden tohtorin tutkinto Helsingin kauppakorkeakoulusta.

Jussi Heikkilä

Jussi Heikkilä toimii tuotannon strategisen ja operatiivisen johtamisen professorina Tampereen yliopiston johtamisen ja talouden tiedekunnassa.

 

Heikklä on erikoistunut hankintaketjujen ja tuotantoprosessien tutkimukseen, ja hänen työnsä keskittyy erityisesti toimitusketjujen riskienhallintaan ja tehokkuuden parantamiseen.

Gautam Basu

Professor of Practice Gautam Basu toimii myynnin ja operaatioiden suunnittelun, toimitusketjujen koordinoinnin ja liiketoimintaprosessien hallinnan opettajana Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Hänellä on myös oma Operations Leadership -podcast, jonka isäntä hän toimii.

Basulla on tohtorin tutkinto logistiikasta ja operaatioiden johtamisesta, MBA-tutkinto rahoituksesta ja operaatioista, kandidaatin tutkinto taloustieteestä Syracusen yliopistosta ja hän on valmistunut Massachusetts Institute of Technologyn (MIT) toimitusketjun hallinnan ohjelmasta.

Juho Nikkola

Juho Nikkola toimii konsulttina ja kouluttajana QDC Business Engineering Oy:ssä.

 

Hänellä on laaja kokemus lean-tuotannosta, toimitusketjun hallinnasta, päivittäisjohtamisesta, palvelu- ja tuotantojärjestelmien vaihtelusta, läpimenoaikojen lyhentämisestä ja konfiguraation hallinnasta.

Nikkolalla on diplomi-insinöörin tutkinto teollisuustaloudesta Helsingin teknillisestä korkeakoulusta. Nikkola on aktiivinen myös judon parissa ja toimii mm. Suomen judoliiton vyökoekomission puheenjohtajana.

Kustannukset ja ilmoittautuminen

Aloitusajankohta

Ilmoittautuminen yksittäisille opintojaksoille

Voit myös suorittaa yksittäisiä koulutusjaksoja Diploma in Operations Management -ohjelman kokonaisuudesta. Jaksojen hinnat ovat 650 - 1 450 € (+ alv) jaksosta riippuen. Jaksokuvaukset näet ylempänä tällä samalla sivulla.

Kun lisäät tilaukselle ensimmäisen opintojakson, siirryt automaattisesti tilauslomakkeelle. Jos haluat ilmoittautua ja lisätä tilaukselle myös muita koulutuksia, palaa takaisin tälle sivulle ja lisää tilauskoriin muut valitsemasi jaksot.